Utgivna och kommande romaner

Hem jävla hem

till egenutgivarna hem jävla hem

Romanen Hem jävla hem gavs ut 2010 i begränsad upplaga. 200 exemplar sålde snabbt slut och några finns sparade för husbehov. Det var mitt första försök att skriva en riktig roman. Jag visste inte vad jag skulle skriva om. Skrivklådan fanns, så jag riktade mig in på något vår generation känner mycket väl till; trassliga relationer.

Under hela skrivprocessen besökte min pappa mig, något som jag har beskrivit i bloggen Så du tror du är författare. Klicka här om du vill läsa mer om romanens tillblivelse.

Handlingen:

Från det att Ove hade vaknat och druckit sin kopp kaffe till att stå med en färdigpackad sportväska i hallen hade det bara förflutit en timme. Det här var färdigplanerat och välregisserat in i minsta detalj. Hur snabbt hade han egentligen flytt från «hem jävla hem»? Mia blir chockad när hennes man meddelar att han ska lämna henne på singelsoptippen för den yngre älskarinnan. Hon står ensam kvar med tre barn medan han själv kastar sig loss. I en aldrig sinande hög av räkningar beslutar hon sig för att ta sig samman. I sin kamp för att bli lycklig självbo med varannan veckas barn strular hon till sitt liv rejält. Första tjejkvällen ute slutade med en separation och den andra med att hon kom hem stupfull hängande över en främmande killes axel. Ödets gudinna måste ha hånskrattat åt henne, för en besvarad kyss leder henne tillbaka till en välbekant känsla som inte infunnit sig på femton år. I ett virrvarr av känslor leds hon in och riskerar att bli både arbetslös, bostadslös och kärlekslös, alltmedan hon funderar på vad männen i hennes liv egentligen vill. Boken är en reflektion över hur människan tenderar att anpassa sig till alla typer av parförhållanden utan att våga bryta upp från ett dåligt sådant. Mia som stagnerat i ett bittert förhållande blir tvungen att lyfta upp blicken till horisonten när hennes man flyttar ut från deras gemensamma bostadsrätt.

Boken finns att läsa i hela dess helhet om du går in här.

End of game- världen som lekplats för själen

Nästa roman som äntrade mitt sinne var End of game. Boken väntade på att bli skriven och en dag damp titeln ner. Redan samma dag började jag skriva ner den och tre månader senare var boken klar. Det är en filosofisk bok där jag för ihop den spirituella världen med den naturvetenskapliga och är också en resa i mitt liv och hur jag fick ihop min världssyn. Jag ville inte sälja boken förrän jag alldeles nyligen kom till klarhet, att jag faktiskt döljer en del av mig till omvärlden. Om ni är intresserade av boken kan ni kontakta mig.

Handlingen:

Allt började med frågan: «Vad är meningen med livet?», en fråga som många har ställt men inte fått svar på.

Under tiden medan jag var upptagen med att leva, fick jag små pusselbitar som blev en bild av skapelsen, en större sanning om livet än det jag själv kunde uppleva. End of game är ett resultat av ett uppdrag jag fick från Källan, som jag väljer att kalla för Gud.

Följ med på min resa från uppväxten som religiös, omedveten människa till andlig skapande varelse. Det är dags att berätta om oss och vår Skapare, avskalad från religionens begränsande ramar.

Hallelujabröderna

Romanen Hallelujabröderna vann en tolv-lektörsläsning hos Litterära konsulter för att sedan vinna en utgivning hos B.o.D. Den är nominerad till Selmapriset 2019.

Hallelujabröderna (häftad)

Handlingen:

Bröderna Karlsson planerar en rånturné i Småland. När de hamnar i Helgeryd som dörrknackande mormoner väntar frälsningen på dem, vare sig de vill eller inte. Med en stor summa redovisningsskyldiga rånpengar startar bröderna sekten Hallelujabröderna för att i fred tvätta sedlarna i kollekten. Då har de inte räknat med den lokala Ica-handlaren eller den snokande kvinnan från Kammarkollegiet som vill granska Haralds egensinniga bibeltolkningar. Det kommer att behövas ett himmelskt ingripande.

Fjärilen i rummet

Fjärilen i rummet

Fjärilen i rummet gavs ut mars 2019.

Handlingen:

När Arnes tyranniska mor dör uppstår en lucka i hans invanda rutiner. Ovan vid att ta hand om sig själv trasslar han in sig i en väv av lögner. Både Arnes jobb och mentala hälsa står på spel när han jagar efter kvinnan i sin dröm. Fjärilarna i den avlidna moderns rum bär på ett budskap. Det kan förändra Arnes liv för alltid, bara han tror på det omöjliga.Fjärilen i rummet är en rolig, bisarr och övernaturlig kärlekshistoria.