Jag är ju faktiskt inte riktigt klok

Hej och välkommen till min nya blogg. Jag har sedan tidigare även http://www.sadutrorduarforfattare.wordpress.com, men efter en dag med andra skribenter och lektörer blev jag övertygad om att jag måste ha en hemsida där mitt namn framgår.

Förra veckan befann jag mig på Egenutgivardagen arrangerad av B.o.D. där jag vunnit egenutgivning av romanen Hallelujabröderna. Flera föreläsare pratade om marknadsföring, att man ska vara sig själv, vara unik,  och det var då det slog mig; jag är ju knäpp på riktigt. Och då menar jag det på ett bra sätt. Jag är unik på flera olika sätt (kan vi snälla skippa Jantelagen en stund).

Mitt liv som maskrosbarn har format mig till att bli en person som har svårt att lita på någon. Jag läser ansikten och kroppsspråk. Om jag möter en person där talet inte stämmer överens med hur kroppen svarar drar jag mig tillbaka.

Mitt liv som spirituell har fått mig att se döden som ett lärorikt moment, kanske därför jag ofta har med döden i mina historier. Döden är inte slutet utan början på något nytt. Döden ger livet konturer och paradoxalt något att leva för. Min femårige storebror dog när jag var två år och det präglade mitt liv. Jag letade efter honom i varje barn jag mötte, hoppades att han hade återfötts. När min far försökte mörda mig var jag så lättad att jag gick mot kniven. Äntligen skulle flera år av lidande få ett slut.

Mitt skrivande har gett mig ett  utlopp i livet; plötsligt har jag fått en ny mening, att skildra livet som det är.

Publicerat av

Päivi Karabetian

Nyfiken person som undersöker allt i omvärlden och omvandlar den till små finurligheter. Författare och farmaceut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s